Matcha, Sencha og andre japanske grønne teer

Grøn te er kendt verden over for dens sundhedsfremmende egenskaber, og særligt i Japan, Kina og Indien er teen i århundrede blevet brugt både som nydelses- og medicinsk middel. Også i den vestlige verden har vi efterhånden opnået viden om den grønne tees sundhedsfremmende egenskaber – og dens dejlige smag, som er meget anderledes fra den sorte tees. 

Den grønne te fra Japan

Den grønne te bliver i stor stil dyrket i Japan, hvor den ligeledes er en del af den af den berømte japanske teceremoni. I ceremonien er teen i fokus samt nydelsen af denne. Her drikkes den grønne matcha te i en helt særlig rituel ramme. Formålet er at opnå ro i sindet. Matcha te består af den meget flotte japanske Gyokuro te, der er pulveriseret. Den grønne matcha te er hermed kendt for at være særligt sundhedsfremmende, da man i modsætning til andre grønne teer i forbindelse med at drikke denne indtager hele plantematerialet. Tilbedredelsen af matcha te gør oplevelsen af at drikke den helt særlig. Pulveret overhældes med varmt vand i en særlig lille skål, og matchaen røres herefter ud i vandet med en særlig børste velegnet til formålet. Japanernes hverdagste er Bancha og Sencha. Sencha te består af mærkegrønne blade, og den har en særlig, græsagtig smag, der er let sødlig. Hvis du drikker Bancha, opnår du en mere blød smag, der er knapt så græsagtig. Hvis man er til japansk te, er det ligeledes spændende at prøve Genmaicha teen, som er meget udbredt i landet – denne drikkes i særlig grad til maden, og den indeholder ristede ris, hvilket giver den et helt særligt udseende. Hvis man vil have en helt særlig oplevelse med grøn japansk te, så er Amacha teen værd at prøve. Denne te drikkes på Buddhas fødselsdag i Japan, og den har en meget sødlig smag.
 

Related posts